Utstyr for portettfotografer

Portrettfotografer som ønsker ryddige løsninger for å kunne jobbe effektivt, trenger utstyr som er praktisk både i bruk og i forflytning. Dette gir overskudd som åpner opp for mer kunstnerisk frihet.

Helhetlig konsept med lette materialerevening-1292295_960_720

Med en totalløsning på utstyret, er det mulig å fintilpasse etter hva portrettfotografer har spesielt behov for. Full bredde på kompendier, vignetter og filtre gir godt grunnlag for arbeidet. De er laget i lett, men solid, plastmateriale. Dette gjør utstyret lettere i bruk, og lettere å få med seg dit en skal. Kompendiene er likefullt sterke, og tåler en støyt.

Kompendier

Det finnes et kompendium som er justerbart i lengden. Med en variasjon fra 8 til 25 mm er det mange ulike vignetter som kan brukes. Belgene beveger seg på aluminiumsrør, som ikke stikker ut når kompendiet dras sammen. Dermed er den både lett og praktisk. For å feste kompendiet til objektivet, trenges kun en adapter-ring, som følger med. Midtre vignettskuff gir spesielt god skjerming mot strølys. Når det gjelder filterholderne, kan du velge mellom ulike varianter, alt etter hvor mange og hvor store filtre det er snakk om. Det finnes holdere både med enkle og doble filterskuffer.

Spesielle tilpasninger

Kompendier, filtersystem og vignetter kan tilpasses spesielt ut fra hvordan du arbeider. Størrelse, typer filter og vignetter, det meste kan varieres. For eksempel er enkeltbelg-kompendiene mindre, men de kan også bygges på hvis du senere skulle få bruk for dobbel belg. Og skulle du ha et gammelt kompendie som du vil bruke på nyere optikk, kan du få tak i overganger for å sette dem sammen. Det finnes dessuten et eget kompendie som er spesielt utviklet for de som bruker mye zoom. Disse har i utgangspunktet enkel belg, men kan bygges ut. For de som har objektiv med autofokus og roterende ytterelement, finnes det enda et spesielt egnet kompendie.