Om denne siden

Fotoutstyr

Her kan du lese om forskjellig utstyr for foto og film. Her finner du informasjon om kulehoder, blitzsystemer og tilhørende batterier, ulike filtertyper og kompendier. Du kan også lese om utstyr spesielt utviklet for portettfotografer, minnekort for digitale kameraer og ikke minst, fjernstyring av blitz. Ta kontakt om du ønsker veiledning for å finne det utstyret som passer best for deg og dine prosjekter.

Blitz, batterier og fjernstyringassembly-1001349_640

Ulike blitzsystem passer til ulike formål. Batteripakker finnes i ulike størrelser og de fleste er oppladbare. Det er også viktig å velge en fjernkontroll som passer til ditt bruk, om du skulle trenge det. Det finnes fjernkontroller for ulike rekkevidder og med eller uten koding. Så, er du klar for å slippe å snuble i ledningene, er dette verdt å ta en nærmere titt på.

Myke filtre

Det er fem ulike mykhetsgrader som softfiltrene finnes i. De ulike gradene av mykhet passer til ulike motiver:

  • Grupper og mørke motiver
  • Barn, par, konfirmant og herreportetter
  • Portrett eller 3/4-figur
  • Mote, nærbilder og jenteportrett med særlig myke trekk
  • “boudoir” og romantiske bilder

For spesifikasjoner og nærmere beskrivelser, se egen side om filtre.

Antistatiske børster og hansker

For rengjøringsøyemed er det viktig med utstyr som kan fjerne støv og som ikke riper eller lager andre merker. Her kan du lese om alt fra antistatiske børster og børstesystemer til hansker, kluter og rengjøringsvæske. Dette er helt klart det beste utstyret for rengjøring av kamerautstyr og film, men de finnes selvsagt i ulike kvaliteter og prisklasser.

Utstyr for digitale kameraer

Når det gjelder minnekort, finnes dette i ulike varianter tilpasset kompaktkameraer og speilrefleks. Se siden som omhandler dette for mer informasjon.