Kulehoder og studioarmer

Kulehoder

Trenger du å kunne stille inn kameraet i ulike vinkler? Kanskje har du stativ, men kan kameraet justedownload (6)res når du har satt det opp? Med et kulehode kan du vri og vende i alle retninger. Velg en solid variant, så har du glede av det i mange år. De sveitsiske leverandørene er kjent for presisjon, soliditet og godt design. Vurder vekt, konstruksjon og materiale før du eventuelt gjør innkjøp. Kjøper via nett bør du velge en produsent eller leverandør som du kjenner til fra før av.

Størrelse

Det finnes kulehoder som har kulediameter på 68 mm og bærer kameraer med vekt opp til 20 kg. De som er mindre kulehodene har selvsagt noe lavere pris, men fordelen med de store er at de også bærer små og mellomstore kameraer, og skulle du gå til anskaffelse av noe større, trenger du i så fall ikke nytt kulehode.

Funksjoner

Friksjonen kan justeres på forhånd, slik at du vet hvor mye kraft som skal til for å dreie. I panoramafoten er det derimot dobbelkule, og dermed så og si friksjonsfri rotasjon. Velger du et kulehode med hurtigtilkobling med enhånds autolås, får du et handy utstyr, enkelt i bruk.

Studioarmer

Om du jobber med motiv som står på et bord vil studioarmer kunne hjelpe deg å få rett innstilling. For eksempel bruker de som jobber med mat eller gjør opptak av produkter studioarmer for å holde og justere kameraet. Noen typer studioarmer egner seg også godt til å holde kompendier og filtre. Studioarmer kan stilles inn i alle mulige vinkler og retninger, alt etter hvor mange og hvilken type ledd de har. De kan holde det meste, bare det har rett vekt. Noen bruker dem som permanent stativ for diverse utstyr, bare fordi det ser fancy ut. Velg noe som passer til ditt bruk.