Blizt og batterier

Blitzsystemer for ulike formålflash_light_by_el_sobreviviente

Noen ganger trengs det store og kraftige blitzer for å oppnå ønskede lysforhold. Andre ganger er det mer praktisk med mindre blitzer som er lettere å frakte med seg. Ved utendørs fotografering skal en være heldig for å treffe på akkurat det lyset som en er ute etter på det stedet en har planlagt å fotografere , og da er det kjekt å ha rett type blitz.

Som utgangspunkt er basissystemet en høvelig start, uansett hvilke planer man har for fortsettelsen. Det kan bygges på og utvides innenfor visse rammer ved behov. Fordelen med de moduloppbygde blitzsystemene er nettopp fleksibiliteten. Du har grunnutstyret, og trenger bare å utvide med en og en del, da alt passer sammen. For mer minimalistiske behov finnes også et minisystem.

Noen av blitzkablene har spiralkabel, noen har flat kabel og andre har innebygd kabel. Du finner blitzvidder fra 60 til 80 grader. Effekten ligger på alt fra 50 til 800 ws.

Batterier

De spesialtilpassede blitzbatteriene er nesten uunnværlige for de som driver med foto på yrkesnivå. Selvsagt er de også kjekke for hobbyfotografer, men det er ikke alle som trenger å invitere i de mest avanserte batteriene. Det bør uansett være et minimumskrav at batteriet er lett å bytte ut. De oppladbare batteriene er nå utviklet til å kunne lades opp raskere, men de har helt klart fortsatt best utholdenhet når de lades over lengre tid.

Batteriladere

Her finner du ladere for de fleste typer batterier. Det finnes ladere i ulike størrelser alt etter type batteri og hvor mange batterier de tar samtidig. Noen kan dessuten stilles inn på ulike antall volt, for å kunne tilpasses forskjellige batterier. Også kablene finnes med ulike lengder. Skulle det være bruk for en 12-volts tilkobling, er det bare en liten overgang som skal til.