Minnekortdownload (7)

Av minnekort for digitale kameraer finnes det mange ulike størrelser, hva lagringskapasitet angår. Felles for dem alle er at de er lette å bytte, har høy ytelse og ikke minst lang levetid. Hastigheten på overføringen fra kamera til datamaskin er ytterligere forbedret i de siste versjonene.

Lagringskapasitet

Minnekortene har alt fra 1 Gb til 50 Tb, alt etter hva du har behov for. De små kortene kan være greie for å ha samlet bilder fra hvert sted eller under hver kategori på sitt eget kort. Større kort rommer selvsagt mer, enten det er flere bilder, eller bilder som tar mer plass. For lengre filmer, eller filmer med høy oppløsning, er det de større kortene som gjelder. De kan fås forhåndsformatert, eller du kan få kortet uformattert, slik at du kan ordne det på din egen måte.

Tilpasset ulike kameraer

Disse minnekortene finnes i ulike varianter tilpasset til kompaktkameraer, ulike systemkameraer eller speilrefleks. Ettersom de ulike kameraene har fungerer på forskjellige måter, vil en gjennom spesialtilpasset minnekort oppnå bedre ytelse. Dermed bruker kameraet mindre batteri enn det ville gjort med et standard minnekort.

Kabler

Skulle du trenge ny ladekabel, kanskje en ekstra, så du kan ha en i fotolaben, og en i veska, finner du også dette her. Ellers er det også mulig å få tak i kabel for overføring av data uten å måtte ha kortleser for datamaskinen. Disse kablene har USB-port som standard, men finnes også i andre varianter for dem som skulle trenge det.

Kortleser

For enkelhets skyld, finner du også kortleser for PC og Mac her. De fleste synes det er enklere å flytte på minnekortene enn å låse opp kameraet mens overføringen pågår, mens andre syns det er greit å gjøre seg ferdig med overføring før kortet eventuelt byttes. Den enkleste kortleseren leser bare SD-kort, mens de mer avanserte har flere innganger, blant annet for micro-SD.